Informații generale Green GUARDens

Cod proiect: KA220-NI-22-24-85094  

Green Guardens

Ianuarie 2023- ianuarie 2025

www.greenguardens.com

Green GUARDens este un proiect Erasmus+ care vizează profesorii din învățământul preșcolar și elevii acestora (cu vârsta cuprinsă între 3,5 și 6 ani), inclusiv cu dizabilități auditive.

Urgența schimbărilor climatice globale necesită redefinirea obiectivelor și conținuturilor educaționale interdisciplinare în programele școlare legate de educația antreprenorială verde și dezvoltarea durabilă.

Proiectul Green GUARDens se asigură că grădinițele devin mai sustenabile și că profesorii servesc drept modele, demonstrând elevilor comportamente mai ecologice prin educație formală care utilizează învățarea experiențială și prin joc pentru a îmbunătăți această experiență.

Obiective

Obiectivele generale ale proiectului:

1) Să cultive o înțelegere a durabilității mediului, încurajând în același timp dezvoltarea tinerilor cetățeni conștienți de mediu.

2) Să promoveze accesibilizarea acțiunilor climatice prin implicarea copiilor, inclusiv a elevilor cu dizabilități în acest proces.

3) Să ducem sustenabilitatea mediului și educația antreprenorială verde cu un pas mai departe, abordând grădinițele ca întreprinderi cu responsabilitate socială corporativă, mai degrabă decât doar instituții de învățământ.

Rezultatele proiectului

Proiectul Green GUARDens va dezvolta:

1) Un laborator virtual de învățare pentru formarea profesorilor, care conține module teoretice, resurse multimedia interactive și micro-provocări privind sustenabilitatea mediului, antreprenoriatul ecologic și incluziunea și accesibilitatea pentru surzi.

Virtual Learning Lab va ajuta profesorii să dezvolte competențe de sustenabilitate și antreprenoriat, precum și să înțeleagă modalități de a-și face grădinițele mai ecologice.

2) Secvențe pedagogice cu activități prin joc și mici experimente bazate pe poluarea oceanelor, poluarea aerului și defrișările pentru ca profesorii să se adapteze în sălile de clasă.

3) Raportul de implementare audiovizual „Green GUARDens of the Future” cu rapoarte practice, bune practici și înregistrări audiovizuale cu recomandări și sensibilizare cu privire la adoptarea metodologiei proiectului în sălile de clasă de grădiniță.

  • Proiectul Green GUARDens este co-finanțat de programul ERASMUS+ al Uniunii Europene și va fi implementat din ianuarie 2023 până în ianuarie 2025. Acest site web și conținutul proiectului reflectă opiniile autorilor, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru orice utilizare care poate fi făcută a informațiilor conținute în acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Archives
Traducere »